Visie

PKLC is een kantoor van middelgrote omvang, waarbij een ding telt:
resultaat voor de cliënt op grond van gedegen onderzoek en advies.

We werken voor overheden en ondernemers in het MKB, zowel nationaal als internationaal.

 Om onze opdrachtgevers optimaal te adviseren werken wij in praktijkgroepen met gedegen specialisaties en concentreren wij ons op sectoren, zodat wij de branche van onze cliënten goed kennen en met onze cliënten commercieel kunnen meedenken.

Buitenland

PKLC adviseert op het gebied van milieurecht, bestuursrecht en ruimtelijke ordening in diverse landen zoals Sint Maarten (voorheen Nederlandse Antillen), Zuid-Afrika, Indonesië en China (Hangzhou). We werken altijd samen met of wel de lokale overheid of een NGO die kennis van zaken heeft en met lokale ondernemers of bewoners de projecten kunnen uitvoeren.

Historie

Mr. E.G.J.M. Meijer is directeur van Pelican Key Legal Consultancy (PKLC) sedert het oprichtingsjaar in 1997.

Vanaf dat jaar heeft PKLC talloze overheidsorganen en organisaties geadviseerd op het gebied van bestuursrecht en ruimtelijk ordeningsrecht, privaatrecht, etc. PKLC heeft een praktijkgroep Vastgoed en Overheid, waarin vijftien seniorjuristen werkzaam zijn die zich gespecialiseerd hebben op de gebieden van grondverwerving en onteigening, overheidsaansprakelijkheid (inclusief planschade en nadeelcompensatie), ruimtelijke ordening, projectontwikkeling en het maken van bestemmingsplannen.